Opwekking duurzame energie

SDE+ 2017: ZONNEPANELEN OP UW BEDRIJFSDAK AANTREKKELIJKER DAN OOIT

Steeds meer bedrijven investeren in zonnepanelen op hun bedrijfsdaken. Vaak zijn vergroening en duurzaam ondernemen de aanleiding, maar de terugverdientijd van de zonnepanelen installatie is meestal doorslaggevend.

De terugverdientijd van zonnepanelen voor bedrijven is de afgelopen jaren zeer gunstig geworden: de overheid stimuleert bedrijven namelijk om in zonnepanelen te investeren met de landelijke SDE+ subsidieregeling. Er is in 2017 een recordbedrag van maar liefst € 12 miljard beschikbaar.
Over het algemeen is nu – door gebruik te maken van deze subsidie – uw investering in een zonnepanelen installatie in ongeveer 10 jaar terugverdiend. De SDE+ subsidie ontvangt u echter 15 jaar lang, dus tel uit je winst!

Voorbeeld zonnepanelen 01

Figuur 1: Voorbeeld van een met SDE+ gerealiseerde zonnepanelen installatie (1200 panelen) bij een Twentse ondernemer.

DOORadvies heeft ervaring in het begeleiden van bedrijven en organisaties bij de aanschaf van een grootschalige zonnepanelen installatie. Wij werken daarbij nauw samen met gerenommeerde lokale installateurs om zo het optimale resultaat te bereiken. DOORadvies ontzorgt u gedurende het complete proces: van technische en financiële haalbaarheidsstudie naar subsidieaanvraag, leverancierskeuze en oplevering.

Rekenvoorbeeld

Onderstaand rekenvoorbeeld maakt de voordelen van de SDE+ subsidie duidelijk:

Stel: U investeert circa € 75.000,- in een zonnepanelen installatie van 300 panelen. Deze installatie wekt naar verwachting 80.000 kWh per jaar op. Met deze zelfopgewekte stroom bespaart u circa € 0,07 per kWh op uw energierekening. Per jaar betekent dit een besparing van ± € 5.600,-
Maar…met SDE+ subsidie wordt het financiële plaatje nog gunstiger. Gedurende 15 jaar ontvangt u dan een subsidie van minimaal € 0,076 per kWh per jaar. Met een opwekking van 80.000 kWh per jaar komt dit neer op € 11.680,- per jaar. Berekend over 15 jaar levert uw investering in zonnepanelen u dan dus (15 x € 11.680 =) € 175.200,- op. Voor overige kosten, zoals verzekering, reiniging en onderhoud bent u jaarlijks gemiddeld € 750 kwijt.

Voorbeeld zonnepanelen 02

Figuur 2: Voorbeeld van een concept dakplan voor een zonnepanelen installatie van 250 panelen bij een Achterhoeks bedrijf.

Aanvragen SDE+ subsidie

Zowel in de voor- als in de najaarsronde is het budget € 6 miljard. Het budget voor 2017 komt hiermee, naast het budget voor wind-op-zee, op € 12 miljard. Zo hoog het is het SDE+ budget nog niet eerder geweest in voorgaande jaren. De kans is dus groot dat u de subsidie in 2017 toegewezen krijgt.

DOORadvies heeft in de voorjaarsronde zeven aanvragen SDE+ ingediend en toegekend gekregen, met een totale subsidie van ruim €1,4 miljoen!

De najaarsronde 2017 gaat open op 3 oktober 2017, per 9 oktober wordt het voor zonnepanelen interessant om te gaan aanvragen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een zonnepanelen installatie op uw bedrijfsdak? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Logo-DOORadvies-wit-282x220

DOOR advies
Mevrouw Kuipers-Rietberglaan 5
7271 EJ Borculo

telefoon: +31 (0)545 286 766
email: info@DOORadvies.nl