Op 3 oktober 2016 opent een subsidieregeling voor energieadvies aan scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Zie voor uitgebreide informatie de website van Greendeal Scholen.

Er is straks subsidie voor het inschakelen van een extern adviseur om scholen te verduurzamen. De regeling helpt dus in de eerste stap bij het verduurzamen van schoolgebouwen. Goed om onderstaande te lezen, want de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft ons al wat meer details kunnen vertellen dan wat nu online te vinden is. De details zijn nog onder voorbehoud van publicatie van de regeling in de Staatscourant. Vanaf dat moment is de regeling definitief. Vermoedelijk wordt de regeling in de komende weken gepubliceerd.

Inhoudelijk: de subsidie is bedoeld voor energieadvies.

Hoogte subsidie: 50% tot maximaal €  3.500,-.

Aanvraag: de subsidie wordt aangevraagd op basis van een offerte of offerteaanvraag door het schoolbestuur. De offertedatum/het offerteverzoek moet na datum van openstelling van de regeling liggen.

Openstelling: 3 oktober (op basis van publicatie van de regeling in de Staatscourant).

Aanvrager: de school moet zelf de aanvraag indienen via het eLoket van de RVO. Hiervoor moet de school een ‘e-herkenning’ aanvragen. Zie hiervoor: http://www.rvo.nl/digitaal-indienen/stappenplan-eherkenning