Als iemand wat van ondernemen weet dan is het Hans Beerten wel. Samen met zijn vrouw Tonny en drie kinderen René, Anke en Marian hebben ze inmiddels vijf zeer diverse bedrijven op hun naam. Waar het allemaal begon met een bedrijfje in caravan techniek, toeren ze nu met een 300-koppig orkest door Europa met ‘Music Show Scotland’. Eenmaal terug in Nederland worden de shows voorbereid op de thuisbasis in Borculo. Op de daken van de bedrijfspanden hebben ze 6750 zonnepanelen laten leggen. Dit zijn er genoeg om de studio’s van energie te voorzien maar ook vele Nederlandse huishoudens.

6750 zonnepanelen: dit zijn er genoeg om niet alleen het bedrijf van energie te voorzien, maar ook bijna 600 Nederlandse huishoudens.

‘Het is een beetje uit de hand gelopen hobby’, vertelt Hans. Uit liefde voor Keltische/Schotse muziek en de doedelzak begon Hans met een stel vrienden een band. De band bleef niet onopgemerkt en steeds meer liefhebbers vanuit heel Europa wisten hun concerten te vinden. De hobby groeide uit tot een professionele organisatie waar 300 muzikanten en dansers samen voor spectaculaire shows zorgen. Alle shows worden voorbereid vanuit de thuisbasis in Borculo, waar een deel van de bedrijfspanden zijn omgebouwd tot oefenzalen, werkplekken en studio’s.

Van oorsprong werden alle panden gebruikt als caravanstalling, maar een gedeelte hiervan is gaandeweg omgebouwd voor de muziek. Met 1600 m3 aan stalling, zijn ze zelfs de grootste van Nederland geweest! Met zoveel oppervlakte aan gebouwen is er natuurlijk ook enorm veel ruimte op de daken. De familie Beerten laat deze kans dan ook niet onbenut om hun bedrijf te verduurzamen. Vanaf 2020 kunnen ze niet alleen hun bedrijf van eigen energie voorzien, maar ook bijna 600 andere huishoudens.

DOORadvies heeft Beerten succesvol begeleid bij het aanvragen van de SDE+-subsidie, de financiële en technische onderbouwing van het project en de realisatie ervan.

DOORadvies heeft Beerten succesvol begeleid bij het aanvragen van de SDE+-subsidie, de financiële en technische onderbouwing van het project en de realisatie ervan. Tot slot is de subsidie zeker gesteld door de aanmelding van het project bij RVO. Ook na realisatie blijft DOORadvies betrokken bij de klant en het project. Zo wordt momenteel het systeem gemonitord om de prestaties van deze zonnepaneleninstallatie inzichtelijk te maken.

Meer weten over goede energie van Beerten Logistiek? Kijk op vandebron.nl

Nieuwsgierig naar Beerten Logistiek? Neem dan hier een kijkje op de website!

Bent u ook enthousiast geworden of wilt u meer informatie? Wij staan u graag te woord!