Sector Agrarisch

Energie-efficiënt produceren voor een gezond boerenbedrijf

De consument vraagt om verantwoord geproduceerd voedsel. Dit begint met diervriendelijkheid, maar ook energiebesparing en duurzame energie zijn interessante opties om de milieu-impact van een bedrijf te verkleinen. Vaak is het mogelijk om slimme koppelingen te maken, bijvoorbeeld de vrijkomende warmte uit het ene productieproces op een andere plek weer benutten. Daarnaast bieden veel staldaken interessante mogelijkheden voor zonne-energie.

De no nonsense-aanpak van DOORadvies brengt de mogelijkheden duidelijk en toegankelijk in beeld. De aard van het bedrijf en de hoogte van het energieverbruik bepalen welk instrument het meest passend is. DOORadvies maakt hiervan een advies-op-maat.

Lees ook wat onze klanten hierover vinden.

Subsidie

Voor het investeren in energiebesparende maatregelen zijn vaak subsidies beschikbaar, zoals de energie-investeringsaftrek (EIA). Afhankelijk van de maatregelen die u neemt en de omstandigheden kan meer of minder subsidie worden binnengehaald. Vaak gelden specifieke voorwaarden voor de verschillende regelingen. Subsidie aanvragen is dus vaak maatwerk en specialisme. DOORadvies vraagt vaak subsidies aan voor agrarische bedrijven, zowel voor energiebesparing als het opwekken van energie. Vraag eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Referenties DOOR advies